חינה אדומה המגיעה מהודו לצביעה טבעית של שיער לגוון אדום. את האבקה מומלץ להכין לפי הוראות הסבתות לערבב לעיסה עם מים רותחים ושקית תה. יש המוסיפות גם חלמון ביצה ושמן זית. למרוח את עיסת החינה על שיער לח ולחכות בין שעה לשלוש לפי צבע השיער הרצוי. יש לבצע בדיקה על קצוות שיער לפני השימוש לבדוק איזה גוון מתקבל ובאם יש רגישות לחומר. לשטוף את החינה ולמרוך שמן מרוקאי או מסיכה טבעית לקבלת מראה בריא וזוהר. כמות: קילו חינה אדומה השימוש ותוצאות הצביעה על אחריות המשתמש/ת בלבד. מתוך אתר כיפה: רוצה לעשות חינה אבל לא מעוניינת באדום בוהק או ג'ינג'י? אם תכניסי שקיות תה בצבעי ורוד-סגול לבלילת החינה תקבלי גוון אדום מעט כהה יותר, עמוק יותר ויפה. לפני שתשפכי את מים חמים על גרגרי החינה מומלץ להוסיף למים את התיונים, לסחוט אותם היטב (עם הידיים- עד שכל הצבע יוצא מהתיון) ולהכניס אל החינה את התה המרוכז במקום מים רגילים (לחצי קילו חינה דרושות ככוס וחצי מים). בנוסף מומלץ להוציא את הגרגרים משני תיונים יבשים נוספים ולהוסיף לבלילה. למי שרוצה להיות יותר ג'ינג'ית ובולטת מומלץ להכניס פנימה מיץ לימון שיגרום לגרגרים להוציא מעצמם את המירב.