עלים של עץ קארי, וובאלה - Murraya Koenigii מתוך ספרה של דרורה חבקין צילומים - אריאל נשרי "עלי עץ הקארי הם מרכיב חשוב מאין כמוהו בתערובות של תבלינים חריפים ואקזוטיי. העץ הזה הוא עץ טרופי שההודים קוראים לו ובלה.... אחרי סוכות קוטפים את העלים ומייבשים בחדר מאוורר על גבי סדין, או בסלסלת קש. את העלים המיובשים ממוללים ביד או טוחנים טחינה גסה ומוסיפים אותם לתערובת שנקראת תבלין עלי קארי." מניסיון רב שנים בשימוש עם הצמח בתבשילים אני ממליצה עליו בחום והוא מקפיץ כל מרק וכל תבשיל ירקות כך שישאלו אתכם כולם מה שמתם באוכל שהוא כל כך טעים?! התמונה היא של עץ הקארי הפרטי של אמא מהבית בראש פינה. בזמנו לקח אבי ציטרשפילר מייסד חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית, כמה ייחורים של העץ המפורסם וכיום הוא כבר נמכר לפי משקל. כל זאת מרגש עד מאוד בייחוד כשאני זוכרת איך אמא הייתה משקה את העץ ושרה לו שירי גשם כדי שירגיש כאילו הוא נמצא בהודו הטרופית מקום מוצאו.